Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Подкаст на EFSA за One Health: Здружување на силите за луѓето, животните и животната средина

15.02.2024
Подкаст на EFSA за One Health: Здружување на силите за луѓето, животните и животната средина

Би сакале да ве информираме дека EFSA ја објави 15-тата епизода од подкастите на EFSA за соработката на One Health на ниво на ЕУ, помеѓу агенциите за ENVI на ЕУ- ECDC, EEA, ECHA, EMA и EFSA.

Нашата благосостојба зависи од здравјето на животните, растенијата и нашата околина. Она што влијае на еден, влијае на сите други, и тоа сè повеќе. Перспективата „Едно здравје“ е за здружување на силите за изнаоѓање интегрирани решенија за заедничките предизвици како што се климатските промени и отпорноста на антибиотици. Придружете ни се за да слушнете од експерти од пет научни агенции на ЕУ за тоа како можеме да го спроведеме One Health во пракса. Без разлика дали станува збор за заштита на пристапот до лекови кои спасуваат живот или се бори против следните пандемии, пристапот „Едно здравје“ ќе биде од суштинско значење за тоа како нашето општество се движи во иднината.

Пет експерти од научните агенции даваат свои ставови за тоа како можеме да го спроведеме пристапот One Health во пракса. 
Дознајте повеќе слушајќи ја епизодата 15 - https://www.efsa.europa.eu/en/podcast/episode-15-joining-forces-humans-animals-environment-one-health

Ознаки
Категорија