Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Е-Билтен

Агенцијата за храна и ветеринарство и Организацијата на потрошувачите на Македонија го издаваат електронскиот билтен „Потрошувачите и храната“.

е-Билтен 01

Првиот број на е-билтенот „Потрошувачите и храната“ содржи информации за тоа на што треба да внимаваат потрошувачите кога купуваат храна, а посебен осврт е даден и на темите „Од каде доаѓа мојата храна“, „Нутритивен профил“, „Поврзаност на исхраната со јавното здравје и можности за интервенции“,

е-Билтен 02

Во вториот е-билтен „Потрошувачите и храната“ може да прочитате се за означувањето на органската храна, важноста на јодот во исхраната, иднината на традиционалните сирења.

е-Билтен 03

Во третиот е-билтен „Потрошувачите и храната“ можете да прочитате повеќе совети за користењето на производи во исхраната: „Совети – да се заштитиме од труење со храна“, „Акриламид во храната“, „Сурутка – Вашиот извор на протеини“, „Колку чини дебелината“, „Трансмасти во храната и во севкупната ис

е-Билтен 04

Во четвртиот е-билтен „Потрошувачите и храната“ можете да прочитате повеќе за заложбите на здруженијата на потрошувачи за крај на употребата на цртани ликови за маркетинг на нездрава храна, за акутните здравствени ризици за потрошувачите, справувањето со маркетингот за храната на децата.

е-Билтен 05

Во петтиот број на е-билтенот за потрошувачи можете да прочитате се за исхраната во лето, за биолошката и хранливата вредност на овошјето, што е листериозата и што треба да знаете за неа?

е-Билтен 06

Шестиот број на е-билтенот за потрошувачи дава одговор на прашањето каде да најдете органски производи во Македонија, што да одберете: путер или маргарин, како да знаеме што и колку јадеме? Во шетиот број повеќе и за пробиотските прехранбени производи и за зеленчукот како ризница за здравје.

е-Билтен 07

Како да се храниме во есен, направете домашен џем со потврдени рецепти, кои се популарните диети и има ли двојни стандарди на производите на европскиот пазар?

е-Билтен 08

Агенцијата за храна и ветеринарство и Организацијата за потрошувачи на Македонија го издадоа осмиот електронски билтен за потрошувачите и храната.

е-Билтен 09-10

Агенцијата за храна и ветеринарство и Организацијата за потрошувачи на Македонија го издадоа двобројот на електронски билтен за потрошувачите и храната.