Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
ADC-FSS

АХВ и Ветеринарната комора ја потпишаа првата Методологија за утврдување на цените на ветеринарните услуги од јавен интерес

31.03.2023
Директорот на Агенција за храна и ветеринарство Николче Бабовски и извршниот директор на Ветеринарната комона на Северна македонија Томислав Николовски, денес, во рамки на 27 Годишно собрание на Комората  ја потпишаа Методологијата за утврдување на цените активностите од јавен интерес од областа на здравствената заштита на животните.

На барање на Општина Тетово одржан состанок за решавање на проблемот со бездомните кучиња

29.03.2023
На барање на Општина Тетово, а во насока на трајно решавање на проблемот со бездомните кучиња во оваа општина, денес, директорот на Агенција за храна и ветеринарство Николче Бабовски, одржа работен состанок со градоначалникот на Општина Тетово, Билал Касами и претставници на општинскиот Совет.

Продолжи вториот циклус обуки за вработените во кујните во градинките

23.03.2023
Агенцијата за храна и ветеринарство продолжува со реализација на вториот циклус обуки за обновување и стекнување на нови знаења од областа на безбедноста на храната во градинките за превенирање...

Трипуновски да престане да манипулира, инспекциските контроли непречено се спроведуваат

22.03.2023
Политикантски и тенденциозни обвинувања дека во прашање е доведено спроведувањето на инспекциските контроли на Агенцијата за храна и ветеринарство поради нерегистрирани возила.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео
IPA