Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
ADC-FSS

Побезбедна храна, подобро здравје

03.06.2022
По повод Светскиот ден за безбедност на храната во организација на Организацијата за храна и земјоделство при Обединетите нации (FAO) и Светската здравствена организација (WHO)  на 07 јуни 2022 година, од 14 до 15h ќе се одржи виртуелна панел дискусија.

Поради високите температури - внимавајте на безбедноста на храната и здравјето на милениците и домашните животни

03.06.2022
Најавено зголемување на дневните температури ги зголемуваат ризиците од појава на труење со храна. За да се спречи ова неопходно е да се направи правилен избор на храна при нејзина набавка и да се обезбеди соодветен транспорт и услови за чување.

Светски ден за безбедност на храната 2022 година

26.05.2022
Четвртиот Светски ден за безбедност на храната (World Food Safety Day) ќе се одбележи на 7 јуни 2022 година и ќе биде насочен кон привлекување внимание и инспирирање на акција за да се помогне во спречување, откривање и управување со ризиците поврзани со храната, придонесувајќи за сигурност на храната, здравјето на луѓето, економскиот просперитет, земјоделското производство, пристап до пазарот, туризмот и одржливиот развој.

4та конференција за проценка на ризик од храна во организација на HAPIH

26.05.2022
Во пресрет на Светскиот ден за безбедност на храна, Хрватската агенција за земјоделство и храна (HAPIH) организира 4та конференција за проценка на ризици кои потекнуваат од храна која ќе се одржи на 6 и 7 јуни 2022 година на Факултетот за агробиотехнички науки во Осјек, Република Хрватска.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео
IPA