Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
ADC-FSS

Бабовски информира: АХВ продолжува со засилени инспекциски контроли и во пресрет на Рамазанските празници

20.04.2023
Акцијата за спроведување засилени инспекциски контроли во целиот ланец на исхрана која започна пред Велгденските празници, продолжува да се спроведува и во пресрет на претстојните Рамазански празници.

Билатерална средба на директорот на АХВ, Николче Бабовски со Владимир Ѓаковиќ, директор на Управата за безбедност на храна, ветеринарни и фитосанитарни работи на Црна Гора

13.04.2023
Директорот на Агенција за храна и ветеринарство (АХВ) Николче Бабовски, своето присуство на конференцијата “Предизвиците на безбедноста и сигурноста на храната во југоисточна Европа”,  која во изминатите два дена се одржа во Подгорица, Република Црна Гора, денес го искористи и оствари билатерална средба со својот колега, директорот на црногорската Управа за безбедност на храна, ветеринарни и фитосанитарни работи, г-дин Владимир Ѓаковиќ.

АХВ во соработка со другите органи работи на расветлување на случајот со починатото дете по напад од кучиња

12.04.2023
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) изразува длабоко жалење за трагичниот настан во кој вчера, по напад од куче, почина осумгодишно дете од скопската населба Пинтија.

Бабовски со свое обраќање на меѓународната конференција “Предизвиците на безбедноста и сигурноста на храната во југоисточна Европа”

11.04.2023
Директорот на Агенција за храна и ветеринарство Николче Бабовски, денес и утре, во Подгорица, Република Црна Гора, на покана на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство на Црна Гора, учествува на конференцијата “Предизвиците на безбедноста и сигурноста на храната во југоисточна Европа”.

АХВ и МВР спречија нелегална трговија со свињи

10.04.2023
Инспекциските служби на Агенција за храна и ветеринарство (АХВ)  во соработка со Министерството за внатрешни работи (МВР), на подрачјата на општините Крива Паланка и Радовиш, во неколку наврати, спречија нелегална трговија со свињи, спротивно на донесените решенија  и воведените заштитни и контролни мерки за спречување на појава и ширење на болеста африканска чума кај свињите.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео
IPA