Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
ADC-FSS

Реализиран е првиот извоз на производи од риба на европскиот пазар

10.11.2017
Реализиран е првиот извоз на производи од риба на пазарот на соседна Грција, по ставањето на Република Северна Македонија на листата земји чии објекти се одобрени за извоз на ваков тип производи на пазарот во Европската унија во септември годинава. Компанијата “Метро”од Скопје, која денес ја посети директорот на Агенција за храна и ветеринарство Зоран Атанасов, деновиве го реализира првиот извоз на производи од риба на пазарот во соседна Грција, по добивањето на одобрението од страна на Европската комисија.

Ќе се интензивира соработката со холандските оператори со храна

07.11.2017
Комуникација и соработка од интерес на Агенцијата за храна и ветеринарство како државна институција и холандските оператори увозници на храната договорија не денешниот работен состанок директорот на Агенција за храна и ветеринарство Зоран Атанасов и Андри ван Менс, заменик амбасадор на Кралството Холандија во Република Северна Македонија.

Подобрување на состојбата со бездомни животни заеднички интерес на АХВ и Општина Аеродром

06.11.2017
Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Атанасов и градоначалникот на општина Аеродром Златко Марин, викендов одржаа работен состанок на кој дискутираа за теми кои се од заеднички интерес, а кои се во надлежност на двете институции.

Најголемиот дел од производите ги содржат основните информации во однос на означувањето

02.11.2017
Најголем дел од етикетите на прехранбените производи во Македонија ги имаат основните информации за содржината и квалитетот, покажува истражувањето. Истражување на етикетите на одредени прехранбени производиво малопродажната мрежа,, што го спроведе Организацијата на потрошувачи на Македонија за Агенцијата за храна и ветеринарство во рамки на владината Програма за заштита на потрошувачите за 2017/2018 година.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео
IPA