Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
ADC-FSS

Соработката на АХВ со науката и живинарите, клучна за добивање дозвола за извоз на јајца и живинско месо во ЕУ

16.04.2018
Врз основа на надлежностите од Законот за безбедност на храната, Агенцијата за храна и ветеринарство, преку контролата на целиот синџир за безбедност на храна по принципот ‘’Од нива до трпеза’’, во кој е вклучено и примарното производство, создаде услови и го отвори европскиот пазар за извоз на конзумни јајца.

Казни за пуштање во промет на брашно без лабораториски анализи

13.04.2018
Агенцијата за храна и ветеринарство изрече глоби на две компании увозници на брашно за непочитување на изречена забрана за пуштање во промет на храна до добивање на резултати од извршени лабораториски испитувања, односно без решение со кое се одобрува пуштање во промет. Едниот оператор од увезените 50 илјади килограми брашно, непочитувајќи ја изречената забрана од инспекторите за храна, на пазарот пласирал 13.425 килограми брашно увезени од Република Србија.

Со засилените контроли пред Велигден уништени над 31 илјади небезбедни јајца

11.04.2018
Инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство, пред Велигденските празници спроведоа вкупно 181 вонредни, засилени контроли, во производството, преработката, дистрибуцијата и продажбата на јајца на македонскиот пазар. Како небезбедни поништени се над 31 илјада јајца.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео
IPA