Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
ADC-FSS

Ќе може да се врши репопулација на свињарските фарми на цела територија на Македонија, но, мора да се почитуваат дефинираните услови

28.04.2023
Во државата нема ниеден регион, ниедна општина каде што се спроведуваат заштитните и контролните мерки во однос на болеста африканска чума кај свињите, односно, со негативните резултати кои ги добивме од земените мостри од кланиците и извршените клинички прегледи, може да кажеме дека сега државава е слободна од болеста кај питомата популација свињи.

Успешно спроведена симулациската вежба за справување со болеста лигавка и шап

27.04.2023
Функционален и оперативен е воспоставениот систем за заштита од болеста лишавка и шап во Република Северна Македонија, заклучија на денешниот завршен состанок стручни лица на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) и Управата за безбедност на храна, ветеринарни и фитосанитарни работи на Република Црна Гора.

Знаењата за безбедноста на храната, клучни и за здравјето на децата во градинките

25.04.2023
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) продолжува со реализација на циклусот обуки за обновување и за стекнување на нови знаења од областа на безбедноста на храната во градинките, со цел заштита и унапредување на здравјето на децата во предучилишните установи.

Утре во Петровец ќе се симулира справување со болеста лигавка и шап

25.04.2023
Агенцијата за храна и ветеринарство на Република Северна Македонија и Управата за безбедност на храна, ветеринарни и фитосанитарни работи на Република Црна Гора, утре, среда, 26.04.2023 година, во село Петровец, Општина Петровец ќе спроведат заедничка СИМУЛАЦИСКА ВЕЖБА за болеста лигавка и шап.

Бабовски информира: АХВ продолжува со засилени инспекциски контроли и во пресрет на Рамазанските празници

20.04.2023
Акцијата за спроведување засилени инспекциски контроли во целиот ланец на исхрана која започна пред Велгденските празници, продолжува да се спроведува и во пресрет на претстојните Рамазански празници.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео
IPA