Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
ADC-FSS

Ќе се интензивира соработката на македонската и Агенцијата за безбедност на храна од БиХ

17.04.2017
Интензивирање на започнатата билатерална соработка на пoлето на безбедноста на храната и здравствената заштитита на животните и размена на искуства и работа на реализација на регионалните преиоритети во оваа област, договорија на вчерашниот состанок директорот Зоран Атанасов и заменик директорот на Агенцијата за безбедноста на храна на Босна и Херцеговина Драган Брењо.

Македонските традиционални јадења ќе станат дел од европското мени

30.03.2017
Агенцијата за храна и ветеринарство потпиша договор со Европската Агенција за безбедност на храната - ЕФСА за реализација на проект за спроведување на истражувања на навиките во исхраната на деца од 1 до 9 годишна возраст, кој ќе го реализира во соработка со Институтот за јавно здравје. Истражувањата ќе се спроведат согласно европската методологија за ваков вид истражувања.

Република Северна Македонија доби дозвола од ЕУ и за извоз на говедско месо

29.03.2017
Македонија и официјално е ставена на листата земји кои може да извезуваат свежо (разладено или замрзнато) говедско месо и преработки од говедско месо во Европската унија, соопшти денеска директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Поповски.

ЕФСА: Брза проценка на жаришта на Salmonella Agona во формулата за новороденчиња

21.03.2017
Европската агенција за безбедност на храна (EFSA) преку својата мрежа на фокални точки проследи информација дека во соработка со Европскиот центар за превенција и контрола на болести (ECDC) имаат изработено заедничка брза проценка на појава на жаришта на Salmonella Agona поврзана со формула за новороденчиња во повеќе земји.
Детални информации и нацрт текстот на документот се достапни на следниот линк:

ЕФСА|: Дебата и за слободните шеќери

21.03.2017
Европската агенција за безбедност на храна (EFSA) преку својата мрежа на национални координари проследи информација за отпочнување на јавна консултација во однос на нацрт протокол за научно мислење за слободни шеќери од сите диететски извори.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео
IPA