Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Бабовски за “Тема на денот” на МТВ: Дали консумираме безбедна храна?

06.10.2023
Бабовски за “Тема на денот” на МТВ: Дали консумираме безбедна храна?

Директорот на Агенција за храна и ветеринарство Николче Бабовски учествуваше во централниот дневник на Македонската телевизија – “Тема на денот”.

Акцент во разговорот беше ставен на состојбата со увезеното млеко и пробиотски јогурт од Србија со зголемено присуство на афлатоксин, безбедноста на овошјето и зеленчукот од домашно производство и од увоз, како и за состојбата со болеста африканска чума кај свињите во државава.

 

 

 

 

 

Dali komsumirame bezbedna hrana

 

Ознаки
Категорија