Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Отповикување на сируп KIDZ OMEGA LIQID 200ml – HealthAid Ltd

08.02.2022
Агенција за храна и ветеринарство

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна “ДЕМАКС НОВА ИНТ” дооел, од пазарот врши отповикување на производот:

Назив на производот:

  • KIDZ OMEGA LIQID 200ml – HealthAid Ltd

Сериски број/лот- B.N. 1260A
Рок на употреба: 06/2023

 

Причина за отповикување: мала промена во вискозитетот (густината) на производот и отежнато користење (потешко истекува од шишенцето). 

 

Производител: HealthAid Ltd UK

Увозник во РСМ: “ДЕМАКС НОВА ИНТ” дооел Скопје

Дистрибутер во РСМ: “Ино - Медикс” дооел Скопје

 

Потрошувачите не треба да го консумираат производот. 
Набавениот производ може да го вратат во продавницата од каде што ги купиле.

 

Ознаки
Категорија