Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Отповикување на напиток од кокос

14.09.2021
Агенција за храна и ветеринарство

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна ТДПТГМ РУДИНЕ ММ ДОО Скопје, од пазарот врши отповикување на АЛПРО БИО КОКОСОВ НАПИТОК од 1L, поради утврдено присуство на етилен оксид.

 

 

 

 

 

 

Операторот со храна ,,ТДПТГМ РУДИНЕ ММ ДОО Скопје, врши отповикување на следниот производ:

Назив на производот: Alpro coconut Bio 1L.

Сериски број/лот - 03.01.2022

Датум на производство и рок на употреба - 03.01.2022

Причина за отповикување:- небезбеден производ поради  наод на присуство на етилен оксид кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето.

 

Производител: Данон Сердика АД Бугарија

Увозник во РСМ: ТДПТГМ РУДИНЕ ММ ДОО Скопје

Дистрибутер во РСМ: ТДПТГМ РУДИНЕ ММ ДОО СкопјеОператор со храна ТДПТГМ РУДИНЕ ММ ДОО Скопје

 

Alpro1

 

 

alpro2

 

 

Alpro3

 

 

 

Ознаки
Категорија