slide

Презентирани искуствата на АХВ во спроведување на инспекциските контроли на граничните премини

23.05.2019
На покана на Светската Банкарска Групација и Австриското министерството за финансии, директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство ДВМ Зоран Атанасов, од 21 до 23 мај, во Виена Австрија, зема активно учество на Регионалниот настан за мерење на достигнувањата на агенциите кои се наоѓаaт на граничните премини.
Ознаки

Пред ЕФСА презентирани проектите кои се реализираат со поддршка на ЕУ

22.05.2019
Во периодот од 21 до 23 мај 2019 година во Сараево, Босна и Херцеговина, Европската агенција за безбедност на храна го одржува 39 состанок на националните фокални точки. На маргините на состанокот се одржa и колаборативна работилница
Ознаки

МИА:Ги преброивме коњите и магарињата, уште да ги чипираме

07.05.2019
Инфективната анемија го вклучи алармот. Ако не се појавеше, пребројувањето и обележувањето на копитарите во земјава ќе почекаше – до почетокот на преговорите за членство во ЕУ, како што предвидуваа надлежните. Но, болеста не само што им го изјалови планот, туку и ја забрза целата постапка.
Ознаки

АХВ спроведе обука на цариниците за контрола на миленици и личен багаж на граничните премини

25.04.2019
Стручни лица од Агенцијата за храна и ветеринарство, за потребите на Царинската управа на Република Северна Македонија, во вторникот одржаа обука за спроведување на контроли при увоз и транзит на домашни миленици за некомерцијални цели и контрола на личниот багаж при влез во нашата држава.
Ознаки

Кампањата за одговорно сопствеништво во кумановско Лопате

25.04.2019
Агенцијата за храна и ветеринарство во соработка со Факултетот за ветеринарна медицина продолжуваат со реализација на активностите во рамки на едукативната регионална кампања за одговорно сопствеништво “Биди неговиот херој”.
Ознаки