Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Известување за отповикување на небезбедни производи

Отповикување на Јана витамини Happy портокал од 0,5 и 1,5л

27.09.2021
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна ДПТУ АВТ Интернационал, од пазарот врши отповикување на Јана витамини Happy портокал од 0,5 и 1,5л, поради утврдено присуство на етилен оксид.

Отповикување на сладолед од кокос

14.09.2021
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна АЛМА М Дооел, од пазарот врши отповикување на сладоледи БАУНТИ ЕКСТРА стапче 1х24 (51.6 гр), поради утврдено присуство на етилен оксид.

Отповикување на напиток од кокос

14.09.2021
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна ТДПТГМ РУДИНЕ ММ ДОО Скопје, од пазарот врши отповикување на АЛПРО БИО КОКОСОВ НАПИТОК од 1L, поради утврдено присуство на етилен оксид.

Отпповикување на небезбедни производи крем за готвење и бази за сладоледи

07.08.2021
Како контакт точка на Системот за брзо предупредување за храна и храна за исхрана на животни (РАССФ) на Европската унија, Агенцијата за храна и ветеринарство постапи по добиената нотификација со број 2021.3720  за увоз на небезбедни производи во земјава и спроведе инспекциска контрола кај двајца увозници на кремови за готвење и бази за сладоледи од Струга и Струм.... (отворете за повеќе информации)

Известување за отповикување на небезбеден производ сладолед

06.08.2021
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна (увозник и дистрибутер) АЛМА М, врз основа на издадено решение од АХВ, од пазарот врши итно повлекување и отповик... (отворете за повеќе информации)