Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Македонска информативна агенција: Интервју на директорот на АХВ Зоран Атанасов

30.08.2017
Македонска информативна агенција: Интервју на директорот на АХВ Зоран Атанасов


Какво законско решение се подготвува за регулирањето на донирањето храна, кои се приоритетите кон кои ќе се насочи Агенцијата за храна и ветеринарство во наредниот период,дали и колку ги следиме европските и светските стандарди во контролата на безбедноста на храната, кои се новините во зајакнувањето на контролите на безбедноста и квалитетот на медот,за отворањето на европскиот пазар за извоз на производи од риба и проширувањето на соработката со Европската агенција за безбедност на храната. Ова се дел од прашањата на кои во интервју за Македонската информативна Агенција одговара првиот човек на Агенцијата за храна и ветринарство на Република Северна Македонија, директорот Зоран Атанасов.

Интервјуто можете да го прочитате ОВДЕ

Категорија