Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Бабовски за Топ тема: Македонските граѓани јадат безбедна храна, инциденти се можни и постојат секаде во светот

07.11.2023
Бабовски за Топ тема: Македонските граѓани јадат безбедна храна, инциденти се можни и постојат секаде во светот

Царува ли црн пазар на пестициди во Македонија кои се користат во земјоделието, а се забранети за употреба?

Има ли неконтролирана и прекумерна употреба на земјоделски препарати од македонските земјоделци? Влијае ли тоа врз јавното здравје на нацијата?

Во емисијата Топ Тема на ТВ Телма, новинарката Тамара Грнчароска дебатираше со Николче Бабовски, директор на Агенцијата за храна и ветеринарство, Јане Станкоски, директор на Државниот инспекторат за земјоделство, проф. д-р Нико Беќаровски од УК за Токсикологија и проф. д-р. Илија Каров, поранешен декан на Земјоделскиот факултет при УГД – Штип.

 

 

 

Бабовски за Топ тема: Македонските граѓани јадат безбедна храна

 

Ознаки
Категорија