Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Пријавено труење со храна во детско одморалиште во Охрид, информира за МТВ директорот на АХВ, Бабовски

04.08.2023
информира за МТВ директорот на АХВ, Бабовски

Во детско одморалиште во Охрид пријавено труење со храна, информира директорот на Агенција за храна и ветеринарство Николче Бабовски.

Уништена е повеќе од 200 килограми храна која не одговарала на одредбите на Законот за безбедност на храна. Месото и млечните производи се лесно расипливи, предупредува Бабовски.

Тие мора внимателно да се чуваат и да се приготвуваат.

Со Бабовски разговараше Александра Велинова.

Целосното видео можете да го погледате на следнава врска: PLAY-MRT

 

Ознаки
Категорија