Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Гостување на директорот на АХВ Николче Бабовски на ТВ Сител

28.07.2023
Гостување на директорот на АХВ Николче Бабовски на ТВ Сител

Каква е состојбата со болеста африканска чума кај свињите во земјава, кои мерки се преземаат за да се спречи појавата и ширењето на болеста, ги задоволуваме ли моментално потребите од свежо свинско месо од домашно производство?

Ова се дел од прашањата на кои денес директорот на Агенција за храна и ветеринарство Николче Бабовски и Бојан Георгиевски, претседател на здружението  на одгледувачи на свињи „Македонско прасе" разговараа во гостувањето во утринска програма на ТВ Сител „Jа сакам Македонија".

 

2

 

Разговорот е реализиран во рамки на кампањата за подигнување на јавната свест за болеста африканска чума кај свињите #StopASF, која во земјава ја спроведува Агенцијата под покровителство на Агенцијата за безбедност на храната на Европската унија -  EFSA.

 

 

 

Ознаки
Категорија