Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Гостување на директорот на АХВ Николче Бабовски на Утринска програма на ТВ Телма

23.09.2022
Гостување на директорот на АХВ Николче Бабовски

Првиот човек на Агенцијата за храна и ветеринарство, Николе Бабовски, во гостувањето на утринската програма на ТВ Телма се осврна на актуелната состојба со болеста африканска чума кај сињите во нашата земја.

Дадени беа  препораки за тоа како да се препознае болеста од страна на фармерите, каде да се обратат доколку забележат промени кај свињите на фармите, а објаснета беше и симптоматологијата на болеста и фактот дали истата е опасна за човековото здравје.

Во емисијата директорот се осврна и на контролите, вклучително и на увозот на храна, со акцент на увозот на месо.

 

 

 

 

Ознаки
Категорија