Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Дијалози за дисеминација на знаење за АМО

13.07.2022
Дијалози за дисеминација на знаење за АМО

Дијалози за дисеминација на знаење за АМО

(серија на вебинари)

 Во организација на работната група на ФАО за антимикробна отпорност (АМО) со релевантните технички мрежи на ФАО, секој втор четврток во месецот, од 12:30-13:30 по средноевропско време се одржуваат серија месечни вебинари чија цел е информирање на  учесниците за одредени научни и технички теми поврзани со антимикробната отпорност (АМО). Меѓу другото, може да бидат вклучени и теми од микробиологија, епидемиологија, наука за животната средина или однесувањето, производство на растенија, здравствена заштита, итн.

 Целта е да бидат покриени различни теми/дисциплини поврзани со АМО во храната и земјоделството, презентирани од професионалци од различни географски области и средини. Од учесниците се очекува да имаат основно познавање на АМО. 

Исто така, учесниците имаат  можност  за презентација на наодите од сопственото истражување или студија. Контакт: Antimicrobial-Resistance@fao.org.

Повеќе информации за минатите и претстојните вебинари се достапни на следниот линк: https://www.fao.org/antimicrobial-resistance/news-and-events/events/en/

14 јули 2022 година, 12:30 – 13:30h

Optimizing veterinary antibiotics use through development of treatment guidelines and clinical breakpoints

Линк за регистрација:

 https://fao.zoom.us/meeting/register/tJYode-srDIiHtYqm9mCTKkIMP9mscLPzwIe

 

Ознаки
Категорија