Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Одделение за благосостојба на животни

Одделението за благосостојба на животните ја следи состојбата со благосостојбата кај животните во Република Северна Македонија, подготвува планови за унапредување на благосостојбата на животните, подготвува извештаи за благосостојбата кај животите, подзаконски акти во врска со благостостојбата кај животните, врши проверка на фактурите за извршени активности во врска со благосостојбата на животните, но и комуницира со меѓународните организации во врска со благостостојба на животните (ОИЕ, ФАО, Европскиот парламент во Стразбур, итн.).