Престанува вакцинацијата на свињите против класична чума

01.10.2019
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ), од денес ја прекинува вакцинацијата на свињите против болеста класична свинска чума, како дел од сетот превентивни активности, кои ги презеде во изминативе две години, со цел создавање услови за добивање на дозвола за извоз на домашно свежо свинско месо на европскиот и светскиот пазар, каде расте и побарувачката и цената на овој тип месо.
Ознаки

АХВ поднесе кривична пријава против сопственикот на ресторанот „Мир“

30.09.2019
Поднесена кривична пријава против сопственикот на сопственикот на ресторанот „Мир“ во прилепското село Ораовец кој е лоциран на вештачкото езеро.
Ознаки

Со едукација и забава одбележан Светскиот ден на борба против беснило

28.09.2019
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) и годинава се вклучи во глобалното одбележување на Светскиот ден на борба против беснило - 28 септември.
Ознаки

АХВ изврши вонредна инспекциска контрола во Гевгелија

27.09.2019
Инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство на 20.09.2019 година во Гевгелија, спроведоа вонредна  контрола кај 5 оператори со храна – 4 маркети и 1 месарница.
Ознаки

Во сабота во Градски парк АХВ ќе го одбележи Светскиот ден на борба против беснило

26.09.2019
Агенцијата за храна и ветеринарство и годинава се вклучи во глобалното одбележување на Светскиот  ден на борба против беснило - 28 септември, кој ќе се одбележи под мотото “Беснилото завршува овде”.
Ознаки
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео