Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
IPA

Бабовски за утринската програма на Канал 5: Каде и како да пријавите ако ве касне куче?

26.05.2022
Во видеото во прилог, директорот на Агенција за храна и ветеринарство Николче Бабовски говори се за начинот и постапката за пријавување на каснување од куче, кому граѓаните треба прво да се обратат, до кого да ја адресираат пријавата

Промовирана пролетнта кампања за вакцинација на лисиците против беснило

20.05.2022
Со авионско фрлање на вакцинални мамки од аеродромите во Скопје и Штип, со техничка и финансиска поддршка од Европската унија, Агенцијата за храна и ветеринарство ја спроведува пролетната кампања за вакцинација на лисиците против беснило.

Се зајакнуваат регионалните сојузи во борбата против прекуграничните болести на животните

20.04.2022
Подобрување на комуникацијата и соработката меѓу ветеринарните служби во регионот, а со тоа подобрување на здравствената состојба кај домашните животни што директно влијание врз јавното здравје е целта на Вториот форум на директори на ветеринарните служби од регионот на Западен Балкан, што денеска и утре се одржува во Охрид во организација на Агенцијата за храна и ветеринарство.

АХВ домаќин на “2 Форум на директори на ветеринарните служби од земјите од Западен Балкан зa комуникација и соработка”

19.04.2022
Агенцијата за храна и ветеринарство, утре и задутре (20-21.04.2022 година) во Охрид ќе биде домаќин и претседавач со “2 Форум на директори на ветеринарните служби од земјите од Западен Балкан зa комуникација и соработка”.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео