Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
IPA

Неопходна е размена на информации за заштита на здравјето на потрошувачите

11.07.2017

АХВНадградување на постоечките искуства и подобрување на знаењето за комуникацијата со ризик, во услови кога од ден на ден во европски и во светски рамки се заоструваат критериумите за безбеноста на храната се предизвиците со кои се соочува Агенцијата за храна и ветеринарство како институција одговорна за безбедноста на храната и здравствената заштита и благосостојбата на животните.

Инспекциска контрола во Леар по новиот случај на труење со храна

09.07.2017

Инспектори за храна од Агенцијата за храна и ветеринарство во соработка со Санитарната инспекција, во текот на вчерашниот ден направија вонредна инспекциска контрола во фабриката Леар во Тетово, каде 23 лица пријавиле лесни симптоми на труење со храна. Направена е контрола во мензата каде се послужувала храна за вработените при што е констатирано дека истата била дистрибуирана, чувана и послужена во услови на соодветен температурен режим, во оригинално пакување, со адекватен рок на употреба.

Белгиската компанија Приморис заинтересирана за проширување на соработката во Република Северна Македонија

06.07.2017
Директорот на Агенција за храна и ветеринарство Зоран Атанасов, денес, одржа работен состанок со претставникот за економија и трговија на Белгиската амбасада и првите луѓе на специјализираната лабораторија за анализи во областа на безбедноста на храната Приморис Белгија. Компанијата го изрази интересот за проширување на нивните активности и во Република Северна Македонија и воспоставување на повисоко ниво на соработка со бизнис операторите од земјава и со Агенцијата за храна и ветеринарство.

АХВ активно вклучена во контролата и на органските производи

03.07.2017
Производителите на органска храна да преземат конкретни чекори за поголема конкурентност, првенствено со вложување во современи технологии, зашто државите во регионот интензивно работат на развојот и се далеку пред нас, е пораката од тркалезната маса „Развојни трендови во земјоделскиот сектор во ЦЕФТА-регионот - Основа за поголема конкурентност на пазарот на ЕУ“, што се одржа денеска во Стопанската комора на Македонија, на која учествуваше и директорот на Агенција за храна и ветеринарство (АХВ), Зоран Атанасов.

Првите луѓе на Ветеринарната комора на РМ остварија работна средба со новиот директор на АХВ Зоран Атанасов

25.06.2017
Делегација на Ветеринарната комора на Репубалика Македонија ,предводена од претседателот на Ветеринарната комора на РМ д-р Томислав Николовски, на 22 јуни 2017 година остварија прва официјална средба со новоназначениот директор на Агенција за храна и ветеринарство д-р Зоран Атанасов.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео