Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

И Мексико забрани носење производи од свинско месо

18.02.2022
meso

Агенцијата за храна и ветеринарство ги известува бизнис операторите и граѓаните, дека согласно добиената нота од Амбасадата на Мексико во Белград, преку Амбасадата на Република Северна Македонија, поради добиената потврда од Светската организација за здравје на животните - (OIE), за појава на болеста африканска чума кај свињите во Република Северна Македонија, на лицата кои патуваат во Мексико, а кои претходно ја посетиле Република Северна Македонија не им е дозволено да внесат било какви производи од свинско месо на територијата на Мексико.

Забраната е воведена поради заштита на внесување на болеста африканска свинска чума. 
 

Ознаки
Категорија