Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Кучиња и мачки исклучени од кампањата СТОП БЕСНИЛО

09.09.2021
Агенција за храна и ветеринарство

Агенцијата за храна и ветеринарство известува дека кампањата “Стоп Беснило” во изминатиот период ги даде очекуваните резултати. Со оглед на тоа дека се прибрани доволен број на примероци од кучиња и мачки, Aгенцијата за храна и ветеринарство ги исклучува овие видови животни од кампањата и за нив нема да се врши исплата. Кампањата “Стоп Беснило” продолжува со пријави и исплата на надомест за диви животни, кои може да се пријават или на мобилна апликација достапна на Google play store или на бесплатниот телефонски број 0800 00 210

Ознаки
Категорија