Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Нутритивна проценка на ризик - PPT слајдови (2018)

Нутритивната проценка на ризик се однесува на научно-базирана проценка на ризик при воспоставување на диететските референтни вредности за микро- и макронутриенти во различни популациони (возрасни) групи и различни физиолошки состојби. Во овој документ се изнесени принципите и методологијата на нутритивната проценка на ризик како и софтверските алатки што се користат. Станува збор за пренесено знаење од високоспецијализирана обука од 2017-та година за проценка на ризик организирана од Европската Комисија - DG SANTE BTSF. Овој документ е од едукативно-дидактички карактер и е сработен и презентиран од Д-р Виктор Арсов, доктор на медицина, специјалист интернист, експерт за здравствена проценка и комуникација на ризик по човековото здравје од опасности во храната, нутриција, диететски производи и алергии, помлад соработник за логистика за информации за здравствена проценка на ризик во Секторот за проценка и комуникација на ризик (СПКР), со 17-годишно работно искуство во проблемтатиката, којшто беше номиниран и активно партиципираше на оваа обука во Талин, Естонија, септември 2017-та година.