Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
ADC-FSS

Дополнително повлечени количини млечна храна за доенчиња на Лакталис

21.12.2017
Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите за повлекување и отповикување на производот, млечна храна за доенчиња со трговско име Picot SL. и тоа производите од брендот Picot SL Celia Prema, Celia Digex -12, Celia Expert 2 со сериски броеви: 17С0013095; 17С0012806 и 170012838 по потекло од Франција, фабрика Лакталис, а увезени во Република Северна Македонија преку фирмата Промедика ДООЕЛ од Скопје.

Средношколците од Георги Димитров учеа за безбедноста на храната

21.12.2017
Агенцијата за храна и ветеринарство реализира циклус предавања на барање на средното училиште на Град Скопје ,,Георги Димитров,, на тема ,,Храна и исхрана,,. Предавањата се реализираа во рамки на соработката на Агенцијата со македонскиот образовен систем.

Инфективна анемија кај коњи се појави во Скопско

20.12.2017
Поради појава на болеста Инфективна анемија кај копитарите, кај коњи во селото Брест, во општината Чучер Сандево, директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Зоран Атанасов во својство на претседател, вчера попладне одржа координативен состанок со претставници од релевантни институции членки на Националниот центар за контрола на болести.

Превентивно повлечена од пазарот храна за доенчиња на Лакталис

12.12.2017
Агенцијата за храна и ветеринарство доби известување од компанијата увозник на производите од француски “Лакталис”, дека од пазарот во Република Северна Македонија превентивно е повлечен производот детска храна за доeнчиња - Целија Експерт 2, со сериски број 17Ц0012838.

Разгледано хрватското искуство за собирање и преработка на нус-производите

11.12.2017
Во периодот од 7 до 8 декември 2017 година, директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, г-дин Зоран Атанасов, заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, г-дин Љупчо Николовски, и директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, г-дин Николче Бабовски, беа во официјалната посета на Загреб, Република Хрватска.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео
IPA