Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
ADC-FSS

Во земјава нема небезбеден мед увезен од Кина

03.02.2020
Агенцијата за храна и ветеринарство најостро ги демантира наводите на претседателот на Пчеларски сојуз на Македонија, Менде Трајковски, кој во изјава за медиумите  неосновано тврди дека македонскиот пазар е преплавен со фалсификуван неквалитетен мед по потекло од Кина и дека истиот се продава во маркетите.

Мерката „Млад земјоделец“ отвора нови фарми

24.01.2020
Директорите на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и на Агенцијата за храна и ветеринарство, Николче Бабовски и Зоран Атанасов, денеска ја посетија „Фарма Ефремови“ која е корисник на мерката „Млад земјоделец“. Оваа домашна фарма, преку програмата за „Млад земјоделец“ склучи договор со Платежната агенција за искористување максимална поддршка до 10.000 евра за набавка на пет грла назимки, линија за транспорт од млин до силос и од силос до товилиште, линија за сточна храна, како и набавка на силос.

МИК ги презентираше новите технологии во производството

23.01.2020
На покана на менаџментот на компанијата МИК Свети Николе, директорот Зоран Атанасов придружен со претставници од Агенцијата за храна и ветеринарство беше во посета на објектот и оствари средба со првите луѓе на компанијата. МИК Свети Николе е компанија со повеќе од 60 години постоење и традиција на производство на полутрајни, трајни и конзервирани производи од месо, а во рамките на својот капацитет има и кланица.

Се трасира и патот за извоз на производи од месо во САД

22.01.2020
Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство продолжува со одржување работни состаноци со операторите со храна на кои претставниците од компаниите подетално го запознаваат со своето работење, новините, но и пречките со кои се соочуваат во текот на својата работа. Во таа насока, директорот Атанасов денес оствари средба со менаџерскиот тим на Ука Комерц, фамилијарна компанија која е основана во 1991 година и чија основна дејност е производство и ставање во промет на сувомеснати производи.

Соработката со институциите, виза и за европскиот пазар

21.01.2020
Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, Зоран Атанасов, денес оствари работна средба со првите луѓе на компанијата Пекабеско АД од Скопје, уште една од компаниите чие работење, успех и препознатливост на домашниот и меѓународниот пазар е доказ за професионалната, транспарентна и посветена соработка.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео
IPA