Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
IPA

Бабовски за ТВ Алфа: Заштитете ја храната и животните од високите температури

30.06.2021
Доколку сметате дека храната не е безбедна, не ризикувајте – фрлете ја! – им порача на граѓаните директорот на Агенција за храна и ветеринарство Николче Бабовски во гостувањето во утринската емисија на ТВ Алфа Добро утро секое утро.

Република Северна Македонија доби статус на земја слободна од болеста чума кај мали преживари

25.06.2021
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) доби официјално известување од Светската организација за здравствена заштита на животните – ОИЕ дека Република Северна Македонија (РСМ) го доби статусот на земја слободна од болеста чума кај малите преживари (овци и кози), со што го исполнивме условот земјава од страна на Европската Комисија да биде одобрена за извоз, не само на месо од овци и кози, туку и на живи животни и нивни производи.

Високите температури закана за безбедноста на храната и за здравјето на животните

22.06.2021
Најавеното зголемување на дневните температури, кои според метеоролозите во одредени региони ќе надминат 40 степени Целзиусови, ги зголемуваат ризиците од труење со храна и претставуваат потенцијална опасност и за здравјето на животните. За да се спречи појава на труење со хра...

АХВ го одбележа третиот Светски ден на безбедна храна

07.06.2021
Производи со поминат рок, артикли на чии декларации не пишува од каде потекнува и што содржи производот се само дел од недостатоците на македонскиот пазар. За првите пет месеци од годинава Агенцијата за храна и ветеринарството уништила речиси 70 тони храна која била небезбедна за потрошувачите.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео