Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 000 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 000 210
Следува награда од 2500 денари

 

Отворена манифестацијата Денови на македонскиот мед

24.09.2020
Директорот на Агенција за храна и ветеринарство Зоран Атанасов, денес, беше дел од 16 манифестација „Денови на македонскиот мед“, која традиционално се одржува во центарот на Скопје. Манифестацијата ја отворија министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа и градоначалникот на општина Центар Саша Богдановиќ. 

Бруцелозата под контрола, од идната година задолжителна вакцинација против син јазик

23.09.2020
Од 2021 година вакцинацијата против болеста син јазик кај овците, козите и говедата ќе биде задолжителна,  на трошок на одгледувачите, и ќе претставува услов за добивање субвенциии. Бруцелозата е ставена под контрола, а чума кај малите преживари нема поради што земјава и официјално достави барање за добивање меѓународно признат статус „слободна“ од оваа болест.

Правилниците за директно снабдување презентирани и пред жителите на Крушево И Демир Хисар

11.09.2020
Со учество на повеќе од шеесетина фармери од Крушево и Демир Хисар, денес, Агенцијата за храна и ветеринарство во соработка со Агенцијата за поттикнување на развојот на земјоделството од Битола ги продолжија теренските активности за промоција на новите подзаконски акти за регулирање на директната продажба на мали количини производи од страна на фармерите.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео