Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
ADC-FSS

Се зајакнуваат регионалните сојузи во борбата против прекуграничните болести на животните

20.04.2022
Подобрување на комуникацијата и соработката меѓу ветеринарните служби во регионот, а со тоа подобрување на здравствената состојба кај домашните животни што директно влијание врз јавното здравје е целта на Вториот форум на директори на ветеринарните служби од регионот на Западен Балкан, што денеска и утре се одржува во Охрид во организација на Агенцијата за храна и ветеринарство.

АХВ домаќин на “2 Форум на директори на ветеринарните служби од земјите од Западен Балкан зa комуникација и соработка”

19.04.2022
Агенцијата за храна и ветеринарство, утре и задутре (20-21.04.2022 година) во Охрид ќе биде домаќин и претседавач со “2 Форум на директори на ветеринарните служби од земјите од Западен Балкан зa комуникација и соработка”.

Бабовски: АХВ ќе потпише меморандум за соработка со Канцеларијата за ветеринарство на Босна и Херцеговина

19.04.2022
Во пресрет на 2 Форум на директори на ветеринарните служби од земјите од Западен Балкан зa комуникација и соработка кој утре и задутре ќе се одржи во Охрид, а чиј домаќин е Агенцијата за храна и ветеринарство, првиот човек на Агенцијата, Николче Бабовски, денес оствари работен состанок со Саша Бошковиќ, директор на Канцеларијата за ветеринарство при Министерството за надворешна трговија и економски односи на Босна и Херцеговина.

Од пазарот се повлекува целото производство на Киндер од Белгија

13.04.2022
Атлантик Трејд Скопје ДОО Скопје  ја информира АХВ дека го проширува повлекувањето од пазарот на целото производство (сите серии и производи со сите рокови на употреба) на Киндер Шокобонс (46 и 125 гр.), Киндер Сурпрајз  Макси 100г и Киндер Мини Микс Пелуче (133 гр.).

Бабовски: Од околу 50 000 инспекциски контроли, само 69 неправилности за несоодветна и нецелосна декларација на производите

12.04.2022
Врз основа на лани спроведените скоро 50 илјади инспекциски контроли, констатирани се само 69 неправилности во однос на несоодветна и нецелосна декларација на производите и доведување во заблуда на потрошувачите.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео
IPA