Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

 
ADC-FSS

Отповикување на небезбеден производ ТВИКС ЕКСТРА стапче

07.04.2022
Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека операторот со храна АЛМА М ДООЕЛ ги отповикува слдаоледите ТВИКС ЕКСТРА на стапче, поради присуство на Етилен оксид кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето...

Отповикување на небезбеден производ Киндер

07.04.2022
Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека операторот со храна Атлантик Траде Скопје отповикува Киндер производи, поради можно присутво на Салмонела...

Превентивно се повлекуваат Киндер производи

06.04.2022
Контролата се спроведе врз основа на добиеното известување од компанијата ФЕРЕРО д.о.о од Загреб, Република Хрватска, со кое информира дека од превентивни причини од пазарот  во Република Северна Македонија се повлекуваат неколку серии од Киндер производите...

ONE HEALTH конференција 2022 година

30.03.2022
Европската агенција за безбедност на храна (EFSA) во соработка со Европскиот центар за превенција и контрола на болести (ECDC), Европската агенција за хемикалии (ECHA), Европската агенција за животна средина (EEA), Европската агенција за лекови (EMA) и Заедничкиот истражувачки центар (JRC) на Европската комисија оваа година повторно организираат ONE HEALTH конференција која ќе се одржи во периодот од 21 до 24 јуни 2022 година ви Брисел, Белгија.

Со регионална соработка и комуникација до подобра состојба со болестите кај животните

15.03.2022
Болестите кај животните не познаваат граници, а некои од нив претставуваат сериозна опасност и за луѓето, затоа, унапредувањето на регионалната соработка и интензивирање на комуникацијата мора да биде приоритет, не само во регионот, туку и пошироко.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео
IPA