Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

otpovikuvanje

Отповикување на производ VIVAFLORE DARMTRANSIT 150 TAB B

30.10.2023

Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикува следниот небезбеден производ VIVAFLORE DARMTRANSIT 150 TAB B ( додаток во исхрана),  со наод на емодин и алое емодин.

 

 

 

 

 

 

Сериски број/лот: 79667
Производител: SUPERDIET BD France 
Увозник: Мимех Фарм ДОО Скопје 
Дистрибутер: Мимех Фарм ДОО Скопје

Крајните потрошувачи кои гo имаат купено горенаведениoт производ со посочениот сериски број/лот, истиот да нe гo консумираат и да гo вратат на местото од каде гo купиле.

Отповикување на небезбедни производи Napalm Pre-contest pumped stimulant free 350 gr и SKILL LABS ANGEL DUST 270 gr

17.07.2023

Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикуваат следните небезбедни производи поради присуство на недозволена новел состојка алфа GPC:

 

 

 

 

 

 

1. Napalm Pre-contest pumped stimulant free 350 gr 

-Dragon fruit
Лот: NPS220107DFRMIRYAS 
Рок на употреба: 01.2025

-Mango lemon
Лот: NPS220107MLEMIRYAS 
Рок на употреба: 01.2025

-Mango lemon
Лот: NPS220224MLE 
Рок на употреба: 02.2024

Отповикување на небезбеден производ Napalm Pre-contest pumped 350 gr Dragon fruit и Napalm Pre-contest pumped 350 gr Mango Lemon

14.07.2023
Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикуваат производите Napalm Pre-contest pumped 350 gr Dragon fruit и Napalm Pre-contest pumped 350 gr Mango Lemon, поради присуство на недозволена новел состојка алфа GPC.

Отповикување на небезбеден производ БАЛAНС +ферментиран млечен производ , нето количина 1 кг

18.11.2022
Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикува следниот небезбеден производ - БАЛAНС +ферментиран млечен производ , нето количина 1 кг, поради...

Отповикување на небезбедни производи: TUMMYCCINO, BOOTY TONE, FAT BURNER DRINK X 15, NIGHT BURNER DRINK X15, DRAINING DRINK INTENSE X 10, BEAUTY DRINK X 15, BEDTIME COLLAGEN SLIM X 10, SHAPE & DETOX X 10

08.11.2022
Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикуваат следните небезбедни производи: TUMMYCCINO, BOOTY TONE, FAT BURNER DRINK X 15, NIGHT BURNER DRINK X15, DRAINING DRINK INTENSE X 10, BEAUTY DRINK X 15, BEDTIME COLLAGEN SLIM X 10, SHAPE & DETOX X 10

Отповикување на небезбеден производ Пане Пуро 30%

27.05.2022
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна ДАМЕКС ДОО Скопје, од пазарот врши отповикување на Пане Пуро 30%, поради утврдено присуство на глутен (пестицид 2  chloroethanol) со вредност 0,031 мг/кг-ррм.

Отповикување на небезбеден производ Киндер

13.04.2022
Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека операторот со храна Aтлантиc Траде ДОО Скопје  ги отповикува Киндер Мини Микс Пелуче, Киндер Супрајз Макси, Киндер Шокобонс

Отповикување на небезбеден производ ТВИКС ЕКСТРА стапче

07.04.2022
Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека операторот со храна АЛМА М ДООЕЛ ги отповикува слдаоледите ТВИКС ЕКСТРА на стапче, поради присуство на Етилен оксид кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето...

Отповикување на небезбеден производ Киндер

07.04.2022
Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека операторот со храна Атлантик Траде Скопје отповикува Киндер производи, поради можно присутво на Салмонела...

Отповикување на БИО Ѓумбир во прав, 100 гр

08.02.2022
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна ЗЕГИН ДОО Скопје, од пазарот врши отповикување на производот БИО Ѓумбир во прав од 100 гр, поради утврдена надмината количина на пестицид од етилен оксид.