Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари
Октомври 2024
Risk Assessment Project Activities (IPA Project Activity: ADC-FSS,Component 4 - за институционално зајакнување на проценката на ризик)
Оваа PowerPoint презентација се однесува на институционалното зајакнување на научно-базираната здравствена проценка на ризик по човековото здравје од опасности присутни во храна, со фокус на Salmonella spp. од микробиолошките опасности во пилешко месо и афлатоксините во јаткасти плодови, млеко и млечни производи.
Проценка на ризик од афлатоксини, карактеризација на опасноста, статистика на проценка за експозиција за телеконференција (TELECONFERENCE – RISK ASSESSMENT ON AFLATOXINS, HAZARD CHARACTERIZATION, EXPOSURE ASSESSMENT STATISTICS)
Во овој документ на темa " Проценка на ризик oд афлатоксините со карактеризација на опасностa и статистика за проценка на изложеност “ наменет и прикажан на телеконференција за микотоксини како дел од завршена ИПА Проектна активност, (IPA Project Activity: ADC-FSS,Component 4) - за институционално зајакнување на проценката на ризик прави преглед на потпрограмата бр.6 од Националната годишна мониторинг
Скоринг систем со протокол за приоритизација на ризици поврзани со безбедноста на храната - Risk Prioritisation Food Safety Hazards Scoring System and Protocol (IPA Project Activity: ADC-FSS,Component 4)
Овој документ е креиран како дел од мината IPA проектна активност (IPA Project Activity: ADC-FSS,Component 4) - за институционално зајакнување на проценката на ризик и се однесува на систем со скорови/бодови што се доделуваат во однос на различни релевантни критериуми за приоритизација на микробиолошки, хемиски и други ризици присутни во храната коишто потенцијално би можеле да го загрозат здравјето на населението, потрошувачите.