Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Август 2021

Соопштение за покажување на интерес за именување на членови на Комисијата за заштита и благосостојба на животните

25.08.2021
Агенцијата за храна и ветеринарство на Република Северна Македонија објавува соопштение за покажување на интерес за именување на пет члена од редот на истакнати стручни и научни лица од областа на заштитата и благосостојбата на животните и едно лице претставник на невладините организации заради формирање Комисија за заштита и благосостојба на животните.

Насоки за превенција и пренос на КОВИД-19 - ФАО Упатство за бизнис оператори со храна

11.08.2021
Тековните податоци покажуваат дека ниту храната ниту пак пакувањето на храната не претставуваат опасност за ширење на вируси кои предизвикуваат респираторни заболувања, вклучително и SARS-CoV-2. Со други зборови, SARS-CoV-2 не претставува директна закана за безбедноста на храната...

Отпповикување на небезбедни производи крем за готвење и бази за сладоледи

07.08.2021
Како контакт точка на Системот за брзо предупредување за храна и храна за исхрана на животни (РАССФ) на Европската унија, Агенцијата за храна и ветеринарство постапи по добиената нотификација со број 2021.3720  за увоз на небезбедни производи во земјава и спроведе инспекциска контрола кај двајца увозници на кремови за готвење и бази за сладоледи од Струга и Струм.... (отворете за повеќе информации)

Известување за отповикување на небезбеден производ сладолед

06.08.2021
Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна (увозник и дистрибутер) АЛМА М, врз основа на издадено решение од АХВ, од пазарот врши итно повлекување и отповик... (отворете за повеќе информации)

Интерен оглас за унапредување 01/2021

Интерен оглас за пополнување на работно место за унапредување на административен службеник. 
ОДЛУКА за ставање во мирување!

Оглас дата
28.01.2021
Оглас состојба
Завршен