Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Отповикување на небезбеден производ УХТ ТРАЈНО МЛЕКО, МИЛКАНО 3,2%

04.11.2022
Агенција за храна и ветеринарство

Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикува следниот небезбеден производ УХТ ТРАЈНО МЛЕКО, МИЛКАНО 3,2%, поради присуство на присуство на афлатоксин М1

 

 

 

 

УХТ ТРАЈНО МЛЕКО, МИЛКАНО 3,2%

Сериски број/лот- LOT FD04

Датум на производство: 05.10.2022

Рок на употреба: 04.03.2023

Причина за отповикување: присуство на афлатоксин М1

Производство: МЛЕЧНА ИНДУСТРИЈА МИ 99 - ГРАДАЧАЦ, БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА, СО ОДОБРЕН БРОЈ ML 2-166

Увозник: СТОКОМАК ДОО СКОПЈЕ 

Дистрибутер: СТОКОМАК ДОО СКОПЈЕ

Крајните потрошувачи кои гo имаат купено горенаведениoт производ со посочениот сериски број/лот, истиот да нe гo консумираат и да гo вратат на местото од каде гo купиле.

 

Ознаки
Категорија