Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Втора меѓународна конференција на World Iodine Association (WIA) за јод во прехранбени системи и здравството

15.07.2022
Втора меѓународна конференција на World Iodine Association (WIA)  за јод во прехранбени системи и здравството

Светската асоцијација за јод (WIA) ве поканува на својата втора меѓународна конференција за јод во прехранбените системи и здравството, планирана во Ротердам на 3-4 ноември.

 

 

 

 

Собирајќи претставници од научната, академската и медицинската заедница, индустријата, како и креаторите на политики, конференцијата ќе обезбеди форум за дискусија за најновите научни и политички случувања поврзани со превенцијата на нарушувањата со дефицит на јод и улогата на јодот кај здравјето на луѓето, во однос на тековните глобални предизвици, како што се превенцијата на Ковид-19 и ублажувањето на ризикот од изложеност на нуклеарно зрачење.

Покрај понудата на голем број презентации од видни експерти, победникот на SQM Genius Challenge, иницијатива која има за цел да промовира иновативни решенија поврзани со употребата на јод и неговите деривати, ќе го претстави својот проект на конференцијата.

Конечната програма на конференцијата ќе биде објавена на крајот на јули.

Доколку сте заинтересирани да присуствувате на конференцијата, ве молиме регистрирајте се на следниот link. Во случај на какви било прашања, не двоумете се да контактирате со WIA преку info@worldiodineassociation.com.

Ве покануваме да не следите на LinkedIn (@World Iodine Association) и Twitter (@WiodineA) за да бидете во тек со информациите поврзани со конференцијата.

 

Категорија