Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Отповикување на небезбеден производ Суви смокви НАТУРА

09.06.2022
Отповикување на небезбеден производ Суви смокви НАТУРА

АХВ ги информира потрошувачите дека се отповикува следниот небезбеден производ Суви смокви НАТУРА, поради поголемо од максимално дозволено количество на афлатоксин...

 

 

 

Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека се отповикува следниот небезбеден производ:

1. Суви смокви НАТУРА


Сериски број/лот- 090021823-11-313


Причина за отповикување: наод на афлатоксин поголем од максимално до


Производство: KALKAN ORGANIK TARIM – Турција  


Увозник во Р.Северна Македонија - ДПСУ ГЕТРО АД Гостивар


Дистрибутер: ДПСУ ГЕТРО 


Крајните потрошувачи кои гo имаат купено горенаведениoт производ со сериски брј/лот како погоре наведеното, да нe гo конзумираат и истиoт да гo вратат на местото од каде гo купиле.
 

 

1

 

 

2

 

Ознаки
Категорија