Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Отповикување на небезбеден производ Пане Пуро 30%

27.05.2022
Отповикување на небезбеден производ Пане Пуро 30%

Агенцијата за храна и ветеринарство ги информира потрошувачите дека операторот со храна ДАМЕКС ДОО Скопје врши отповикување на небезбеден производ:

 

  • Пане Пуро 30%

Сериски број/лот:  BD22044292-1
Датум на производство и рок на употреба: 04/2023

 


Причина за отповикување: небезбеден производ кој во својот состав содржи глутен (пестицид 2  chloroethanol) со вредност 0,031 мг/кг-ррм.


Производител: Lesaffre Adriatic, Prudnicka 98 Prigorje Brdovecko Hrvatska

Увозник во РСМ:  ДАМЕКС ДОО ул. Јадранска магистрала  56 Скопје

Дистрибутер во РСМ: ДАМЕКС ДОО ул. Јадранска магистрала  56 Скопје

 

Pane puro 1

 

 

Pane puro 2

 

 

 

Ознаки
Категорија