Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Отповикување на сладолед од кокос

14.09.2021
Агенција за храна и ветеринарство

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите дека операторот со храна АЛМА М Дооел, од пазарот врши отповикување на сладоледи БАУНТИ ЕКСТРА стапче 1х24 (51.6 гр), поради утврдено присуство на етилен оксид.

 

 

 

 

Операторот со храна ,,АЛМА М Дооел,, врши отповикување на следниот производ:

Назив на производот: сладоледи БАУНТИ ЕКСТРА стапче 1х24 (51.6 гр)

Сериски број/лот- 109F2DOE02, 113A1DOE01, 113A2DOE01 и 113A3DOE01

Рок на употреба: 28.02.2023 година

Причина за отповикување:-небезбеден производ поради присуство на Етилен оксид кој е потенцијален ризик по здравјето на луѓето.

 

Производител: MARS WIRGLEY 

Увозник во РСМ: АЛМА М Дооел

Дистрибутер во РСМ: АЛМА М Дооел


 

Оператор со храна АЛМА М Дооел

 

 

Baunti-bounty-1

 

Ознаки
Категорија