Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Бабовски за утринската програма на Канал 5: Каде и како да пријавите ако ве касне куче?

26.05.2022
Агенција за храна и ветеринарство

Како да се постапи и каде да се пријави ако ве касне куче?  Каде да поднесете пријава, како и каде се спроведува официјалниот надзор над кучето ( домашно или бездомно) кое каснало човек?

Во видеото во прилог, директорот на Агенција за храна и ветеринарство Николче Бабовски говори се за начинот и постапката за пријавување на каснување од куче, кому граѓаните треба прво да се обратат, до кого да ја адресираат пријавата?

 

 

 

 

Категорија