Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

ЕФСА: Брза проценка на жаришта на Salmonella Agona во формулата за новороденчиња

21.03.2017
ЕФСА: Брза проценка на жаришта на Salmonella Agona во формулата за новороденчиња
Европската агенција за безбедност на храна (EFSA) преку својата мрежа на фокални точки проследи информација дека во соработка со Европскиот центар за превенција и контрола на болести (ECDC) имаат изработено заедничка брза проценка на појава на жаришта на Salmonella Agona поврзана со формула за новороденчиња во повеќе земји.
Детални информации и нацрт текстот на документот се достапни на следниот линк:
Сите релевантни заинтересирани страни се поканети своите коментари во однос на овој документ да ги достават до националниот координатор на EFSA за Република Северна Македонија најдоцна до 4 март 2018 година на следната е-маил адреса: focalpoint@fva.gov.mk
Категорија