Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Известување за отповикување на небезбеден производ... [повеќе]

18.03.2021
Bitolski Puter Gurman

Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) ги информира потрошувачите за отповикување на небезбеден производ: 

Вид на производ: Путер со ознака Bitolski Puter Gurman  (во пакување од 0,5 до 1 кг)

Причина за отповикување:Произведен во објект кој не е одобрен од Агенција за храна и ветеринарство, без надзор и контрола, без идентификациска ознака и без наведен производител. 

Дистрибутер: “Тобако Трејд Гостивар” преку “КИППЕР Маркет ДОО”

Поради тоа што производот може да биде дистрибуиран и преку други маркети, се известуваат потрошувачите доколку го имаат купено овој вид на производ, истиот да не го консумираат, да го вратат на местото од каде го купиле и за тоа да ја известат Агенцијата за храна и ветеринарство преку info@fva.gov.mk

 

puter

 

 

 

Ознаки
Категорија