Активност А4.4 - Подготовка на програма за спроведување на обуки

Компонента 4 – Подобрен систем за собирање податоци и проценка на ризик

Активност А4.4 - Подготовка на програма за обука и организација на обуки за вработените во Агенцијата за храна и ветеринарство и другите инволвирани страни

Активностите ќе се фокусираат на подготовка и испорака на материјал за обука за проценка на ризик според препораките на ЕФСА, наменет за националните експерти и членовите на научните панели на Националниот комитет за храна и добиточна храна, кои се одговорни за спроведување на научни студии поврзани со контаминенти на храната но и со здравствена заштита животните.

Со активноста ќе се опфатат следните теми: проценка на ризик за болести кај животните, за безбедност на храната и за хемиски загадувачи во храната и добиточната храна.