Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, г-динот Николче Бабовски, денес во Битола оствари два работни состаноци

29.10.2021
img-65120d78ac98625039df195aefb8b062-v.jpg

Директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство, г-динот Николче Бабовски, денес во Битола оствари два работни состаноци и тоа со деканот на ветеринарниот факултет во Битола, проф. д-р Никола Караболовски, и со директорот на средното земјоделско училиште, г-дин Благојче Кривевски.

Во рамките на овие две посети, г-дин Бабовски со своите домаќни разговараше за капацитетите на двете образовни институции и беа разменети искуства од областа на образованието и земјоделството.

Посебен акцент се стави на можностите за унапредување на програмите за практичната настава на учениците односно студентите со цел нивна соодветна квалификација по завршување на образованието заради полесно интегрирање во секторите земјоделство и ветеринарна наука.

img-869a400fd17d9a4d7600d3bbe1210011-v-1.jpg

Ознаки
Категорија