Делегација на АХВ оддаде почит на поранешните претседатели Глигоров и Трајковски

08.09.2019
Делегација на АХВ оддаде почит на поранешните претседатели Глигоров и Трајковски

Во рамки на одбележувањето на 8 Септември, Ден на независноста на Република Северна Македонија, како дел од Владината делегација предводена од Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, претставници од Агенцијата за храна и ветеринарство, на чело со директорот Зоран Атанасов, денес, на Градските гробишта Бутел во Скопје, оддадоа почит и положија свежо цвеќе на вечните почивалишта на порнашените претседатели на државата - Киро Глигоров и Борис Трајковски.

 

На свеченото плагање венци и свежо цвеќе на поранешните претседатели државава, на гробовите на Глигоров и Трајковски почит одадоа и други високи владини претставници, претставници од Канцларијата на Претседателот на државава, членови на дипломатскиот кор, претставници од политичките партии и граѓанските здруженија, како и од голм број државни институции.

Ознаки
Категорија