Објавена информативно-едукативна брошура за болеста Син јазик

08.08.2014
Агенцијата за храна и ветеринарство подготви информативно-едукативна брошура за болеста Син јазик.Во брошурата се презентирани основите за тоа за каква болест станува збор, каде е распространета, како се пренесува, има ли и кој е ризикот по здравјето на луѓето, кои се клиничките знаци на болста, како и препораки за тоа што треба да се преземе за превенција и нејзина контрола.

Список на ветеринарни друштва кои ќе вршат бесплатно микрочипирање на домашните миленици

31.08.2008
Во соработка со ветеринарната комора на Република Северна Македонија и ветеринарните друштва, од утре, Агенцијата за храна и ветеринарство почнува со реализација на кампањата за бесплатно микрочипирање на домашните миленици за што се набавени 100 илјади микрочипови. Акцијата, според планираното треба да се спроведе заклучно со 31 март 2019 година, а ќе се реализира по принципот „прв дојден, прв услужен“ , односно до целосно искористување на набавената количина од микрочипови. Во кампањата за бесплатно микрочипирање на домашните миленици вклучени се 143 ветеринарни друштва, со кои Агенцијата за храна и ветеринарство склучи договори за реализирање на оваа активност.
 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео