Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 000 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 000 210
Следува награда од 2500 денари

 

Трипуновски манипулира со здравјето на граѓаните

03.07.2020
Грубо пласирана и непроверена лажна вест за стотици затруени во скопска сендвичарница, е денешната изјава на дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски, со која, по кој знае  кој пат, неаргументирано ја напаѓа за негрижа за јавното здравје работата на  Агенцијата за храна и ветеринарство.

Атанасов ја посети месната индустрија Челопек

02.07.2020
Директорот на Агенција за храна и ветеринарство Зоран Атанасов, денес, со претставници од компанијата, го посети преработувачкиот капацитет на месната индустрија “Челопек” од тетовското село Челопек

Високите температури опасни за расипување на храната и за здравјето на животните

01.07.2020
Календарски се наоѓаме на почеток на летото, период во кој температурите растот и над 30 степени Целзиусови со што се зголемува опасноста од труење со храна. Високите температури неповолно можат да се одразат и на здравјето на животните.

Во време на пандемија, безбедноста на храната е заедничка одговорност

16.06.2020
Појавата на КОВИД-19 вирусот имаше големо влијание на начинот на снабдување, тргување и купување на храната, што носи нови или различни ризици кои треба да се земат во предвид со цел да се осигура безбедност на храната во секое време.

АХВ дел од глобалната иницијатива на Светскиот ден на безбедна храна

07.06.2020

Агенцијата за храна и ветеринарство денес се приклучи на глобалната иницијатива за одбележување на 7 јуни  -  Светски ден на безбедна храна, кој минатата година за прв пат го востанови Организацијата на Обединетите Нации. Целта на иницијативата е подигнување на јавната свест за безбедноста на храната и информирање на јавноста за важноста од превенирање и управување со ризиците поврзани со неа, унапредување на здравјето на граѓаните, економскиот просперитет, развојот на земјоделството и пазарите. 
 

 Соопштенија АРХИВА НА ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ  Видео