Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на 0800 00 210. Следува награда од 2500 денари

Доколку најдете угината дива свиња ве молиме да пријавите на
0800 00 210
Следува награда од 2500 денари

Првите луѓе на Ветеринарната комора на РМ остварија работна средба со новиот директор на АХВ Зоран Атанасов

25.06.2017
Првите луѓе на Ветеринарната комора на РМ остварија работна средба со новиот директор на АХВ Зоран Атанасов

Делегација на Ветеринарната комора на Репубалика Македонија ,предводена од претседателот на Ветеринарната комора на РМ д-р Томислав Николовски, на 22 јуни 2017 година остварија прва официјална средба со новоназначениот директор на Агенција за храна и ветеринарство д-р Зоран Атанасов.

Покрај упатените честитки и задоволството што на челната позиција на Агенцијата за храна и ветеринарство, после подолг период е назначен доктор по ветеринарна медицина , во отворена и конструктивна атмосфера беше разговарано и за најактуелните и приоротетни прашања на ветеринарната професија, како што се исплата на средствата за извршените активности од јавен интерес и намалувањето на ДДВ за ветеринарни услуги и лекови.

Обострано беше заклучено дека конструктивната и блиска соработка помеѓу двете институции е неопходност и клуч за успешно спроведување на професионалните активности на докторите по ветеринарна медицина.

Категорија